Üdvözöljük Honlapunkon

EFOP-3.3.2-16-2016-00084

Szervezet neve: Őr Község Önkormányzata

Kedvezményezett neve: Őr község önkormányzata

A projekt címe: Őr művelődési ház a köznevelés eredményességéért

projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-2016-00084

A szerződött támogatás összege: 24 895 300 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100 %

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.02.01.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.07.31.

A projekt bemutatása

az „őr művelődési ház a köznevelés eredménysségéért” című projekt

 

A térségben lévő nevelési-oktatási intézmények tanulóinak és az óvodás gyermekek óvodai foglalkozáson kívüli kompetenciafejlesztését tűzte ki célulŐr Község Önkormányzata, amely 2018. febuár 1-jétől megkezdte az EFOP-3.3.2-16 Kulturális intézmények a köznevelés eredményességért elnevezésű pályázati konstrukció támogatott projektjének megvalósítását. Az intézmény összesen 18 hónap alatt, 25 millió forintos Európai Uniós támogatással segíti a résztvevő fiatalok ismeret- és tudásgyarapítását, a legkülönbözőbb nem formális tanulási alkalmakkal, melyek jelentős szerepet játszanak a gyermekek személyiségfejlődésében és képességeik kibontakoztatásában, innovatív gondolkodásmódjuk kialakításában: felszínre hozzák a gyermekekben rejlő kreativitást, növelik önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és erősítik motiváltságukat.

 

Számos ismert előadó, sportolók, színészek, drámapedagógusok és zenekaroklátogatnak el a művelődési házba, az iskolásokhoz. A színes programkínálat, amelyben van szakkör, foglalkozássorozat, kulturális óra, tehetséggondozó-, fejlesztő-, felzárkóztató kiscsoport, tábor, versenyek, vetélkedők, műhely- és klubfoglalkozás, témanap, témahét, segíti az anyanyelven folytatott kommunikációt, a digitális kompetenciákat, a tanulás tanulását, a kezdeményezőkészséget és a vállalkozói kompetenciákat is. A projekt hozzájárul a területi egyenlőtlenségek és a szociokulturális hátrányok csökkentéséhez.

 

A projektben résztvevő együttműködő intézmények:

Hodászi Kölcsey Ferenc Általános Iskola

Jármi-Papos-Őr Általános Iskola (Jármi székhely intézmény)

Jármi-Papos-Őr Általános Iskola Őri Bibó István Tagintézménye

Kántorjánosi Móra Ferenc Általános Iskola

Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Őri Napközi Otthonos Óvoda

 

Megvalósuló tevékenységtípusok:

FOGLALKOZÁSSOROZATOK

KULTURÁLIS ÓRÁK

TÁBOR

VERSENYEK, VETÉLKEDŐK

TÉMANAPOK

TÉMAHETEK

MŰVÉSZETI CSOPORT

 

A formális oktatást támogató és kiegészítő kulturális nevelés jelentős szerepet játszik a gyermekek személyiségfejlődésében és képességeik kibontakoztatásában, innovatív gondolkodásmódjuk kialakításában: felszínre hozzák a gyermekekben rejlő kreativitást, növelik önbizalmukat, kapcsolatteremtő, önkifejező, problémamegoldó és konfliktuskezelő képességüket, aktivitásukat és erősítik motiváltságukat.

 

A programok mindegyike vegyes csoportokban zajlik: az átlagnak megfelelő képességű, normál körülmények között élő gyerekek és a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetben élő, esetlegesen a tudás mellett képességeikben is gyengébb vagy fejletlenebb diákok közösen vesznek részt az egyes programokban, mindegyik intézményben. Éppen azért, hogy a területi egyenlőtlenségek és a szociokulturális hátrányok csökkentése elérhető legyen.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Szakmai beszámoló

Képes beszámolók

 

 

szechenyi 2020 magyarorszag kormanya eulogo
   

 

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech